Kunstværker på vej til elevlokale

En gruppe elever fra 7.d har brugt to formiddage på at male flotte store malerier til elevlokalet på Skolen ved Rønnebær Allé.

- Det skal vise fællesskab. Derfor har vi malet tre piger med forskellig hud- og hårfarve. De er ikke ens, men de står sammen, fortæller Anine fra 7.d

- Og så har de havfruehaler, supplerer kunstner Tine Hecht-Pedersen.

Hun har tilbragt to formiddage sammen med eleverne fra 7.d. Her har de talt sig frem til motiver, har lært maleteknikker, er kommet i gang med de store pensler og har blandet grundfarver. Og snart vil resultatet kunne ses i elevlokalet på Skolen ved Rønnebær Allé: To store vægmalerier med fokus på fællesskab og trivsel.

- Det har været megafedt og hyggeligt at male, og vi har fået mange gode fif fra Tine, fortæller Anine.

Også Zenia fra den anden malegruppe synes, det har været rigtig sjovt at være med i maleprojektet.

- Det er fedt, at vi maler billeder til elevlokalet, som folk skal se, siger hun.

Elever som modeller

Den anden gruppes maleri viser to mennesker med forskellig hud- og hårfarve og tøjstil. De holder i hånden. Udenom er et spil tetris, som eleverne har malet, fordi det er et spil, hvor man konkurrerer mod hinanden, men stadig kan være venner.

Eleverne har brugt sig selv som modeller. De har lagt sig på krydsfinerplader og tegnet rundt om hinanden.

- Jeg har arbejdet med, at eleverne skal bruge deres krop og finde et formsprog, når de maler, forklarer Tine Hecht-Pedersen.

Maleprojektet er en del af Sund Skole på Rønnebær Allé, som har gode madvaner, bevægelse og trivsel i fokus. Elevlokalet er et fysisk omdrejningspunkt i arbejdet med at højne elevernes trivsel.

Meningen er, at eleverne skal have lyst til at komme i lokalet, hvor der er bordtennis, bordfodbold, brætspil – og nu altså også snart kunst på væggene.

En del af det kommende skoleår vil der i 10’er-pausen blive serveret et gratis, sundt mellemmåltid til eleverne i lokalet.