Om Et lettere liv

I Helsingør Kommune ønsker vi det bedste for vores børn og unge. Alligevel har vi en kedelig statistik; flere og flere børn og unge bliver overvægtige.

Erfaringer fra kommunens tiltag og projekter viser, at der i forbindelse med overvægt i nogle tilfælde er tale om udsatte børn, og at udfordringerne tit hænger sammen med andre og til tider mere dybereliggende problemer hos børn, unge og familier. Problemer som ikke er lette at finde løsningerne på.

Et lettere liv er sat i søen i marts 2015 og løber til marts 2019.

Girlpower - selvværdsboost for piger

Onsdag den 4. april 2018 starter Et lettere liv for sidste gang et Girlpower-hold. Holdet er for piger mellem 9-13 år, der har brug for et selvværdsboost.

Onsdag den 4. april 2018 starter initiativet Et lettere liv for sidste gang et Girlpower-hold.

Holdet er for piger mellem 9-13 år, der har brug for et selvværdsboost.

Der er tilknyttet en selvværdscoach, der kommer ca. hver anden gang og giver pigerne nogle konkrete redskaber til at styre negative tanker, håndtere konflikter og være mere robust i deres relationer til andre.

Girlpower varetages af frivillige kvinder under ledelse af Et lettere liv, Helsingør Kommune - og selvværdscoach Annette Wullf Larsen, der ejer virksomheden Zetmind.

Forløbet finder sted på onsdage fra kl. 16-18 på Skolen ved Rønnebær Allé, Egevænget 6 (Elevlokalet).

Tilmelding til Sara Skov på telefon 30 64 35 60. Mail: sara.skov.f@gmail.com.

Skriv til Sara Skov

Den 4. april er første gang, og pigerne mødes alle onsdage i april/maj 2018.

Vision og mål

For at skabe en fælles retning er der i samarbejde med alliancegruppen og andre aktører udarbejdet en vision for indsatsen. Visionen er:

”Med en nytænkende indsats vil vi sikre, at alle børn og unge i Helsingør Kommune trives og er sunde.”

Visionen er vores retning og ønske for fremtiden. Derfor skal alle indsatser og tiltag understøtte denne.

Ud over den fælles vision er en vigtig del af arbejdet i Et lettere liv at sætte mål for de konkrete indsatser. På den måde kan indsatserne løbende evalueres og ændres, hvis de ønskede resultater ikke opnås.

De overordnede mål for indsatsen er at nedbringe antallet af overvægtige børn og unge samt at fremme trivslen blandt børn og unge. Endelig er det et langsigtet mål at nedbringe antallet af børn og unge, som bærer en negativ social arv med ind i voksenlivet:

 

Metode

Metoden, som Et lettere liv bygger på, hedder Collective impact. Du kan læse nærmere om metoden under menupunktet ”Collectiv impact”. Under dette punkt kan du også finder artikler mm. som præsenterer metoden og nogle af de indsatser, som har været eller er i gang i USA.
 

Mere om metoden

Lokalsamfundets medansvar

Erfaringer viser, at kommunen ikke kan klare udfordringen alene. 
Lokalsamfundet er nødt til at gå sammen i en bredere alliance for at udvikle nye løsninger, der rækker ud over, hvad vi normalt gør.

Helsingør Kommune har derfor, i samarbejde med Socialt Udviklingscenter og med støtte fra Helsefonden, taget hul på en ny og anderledes måde at skabe sammenhæng og samarbejde mellem lokale foreninger, frivillige, erhvervsliv og kommunale medarbejdere.

I USA og Canada har de stor succes med, at forskellige aktører finder sammen, når et komplekst problem skal løses. Og det er de erfaringer, vi bygger videre på i Helsingør for at samles om en fælles vision og fælles mål, der skal give mulighed for både at koble allerede igangsatte initiativer og i fællesskab at finde nye veje.

Bliv en del af Et lettere liv

Organisering

Et lettere liv er organiseret ved en alliancegruppe, et antal arbejdsgrupper og et sekretariat der understøtter arbejdet i både alliancegruppe og arbejdsgrupper. 

Mere om organisering af arbejdet

Presse om Et lettere liv

Medierne bringer løbende artikler om Et lettere liv. De er samlet her:

Sundhed: Tag 500 trappetrin

- Sundhedsudfordringen har været en succes, og mange borgere har deltaget i vores konkurrencer. En stor tak til 8. klasse på Hornbæk Skole, som har fået ideen til Sundhedsudfordringen, og til vores lokale erhvervsliv for at sponsorere flotte præmier til konkurrencen, siger formand for Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget, Jens Bertram. Læs Frederiksborg Amts Avis' artikel om Helsingør Kommunes Sundhedsudfordring, skabt i samarbejde med Et lettere liv (december 2017). 

 

Børn hjælper børn med at blive sundere

- Det har været superfedt at arbejde med sundhedsudfordringen og megafedt, at nogen kan bruge vores skolearbejde i den virkelige verden, siger Mille Olivia Eising fra 8. klasse på Hornbæk Skole i denne artikel fra Lokalavisen Nordsjælland om Helsingør Kommunes Sundhedsudfordring, som blev til i et samarbejde mellem elever på Hornbæk Skole og Et lettere liv (oktober 2017). 

 

Lettere liv på Kulturnatten

Artikel fra Frederiksborg Amts Avis (september 2017). 

 

Et lettere liv udfordrer

- I Bycentret kan vi møde børn og deres familier og inspirere dem til at bevæge sig. Vi sætter på en sjov måde fokus på, at det er vigtigt at røre sig i dagligdagen, og at det er vigtigt, hvad vi spiser, siger projektleder Hanne Hørlyck til Lokalavisen Nordsjælland i forbindelse med Et lettere liv-event ved Helsingør Kulturnat (september 2017). 

 

Hornbæk-elever udfordrer på sundhed

Syv elever fra Hornbæk Skole har fået en god ide, som nu giver alle i kommunen en udfordring... Læs artiklen fra Helsingør Dagblad om elevernes arbejde med at udvikle Helsingør Kommunes Sundhedsudfordring (september 2017). 

 

Sund mad gør livet lettere

'Klub Oliven bringer forældre, børn og unge sammen om at vælge den sunde mad og de sunde interesser.' Læs artiklen i Helsingør Dagblad om Et lettere livs deltagelse i spiseaftenerne i Klub Oliven i Nøjsomhed (april 2017). 

 

Usikre piger har fået mere selvtillid

"Det hjælper bare. Man lærer nye mennesker at kende, får nye venner og alt muligt." Sådan siger 13-årige Josefine Hauge Jørgensen, som har været igennem forløbet 'Girlpower - boost dit selvværd', i denne artikel fra Helsingør Dagblad (januar 2017).

 

Girlpower - boost dit selvværd

Ni stærke piger fik diplomer i byrådssalen i Helsingør, efter at de har gennemført forløbet 'Girlpower - boost dit selvværd'. Artikel i Lokalavisen Nordsjælland (januar 2017).


Hver femte elev i 9. klasse er overvægtig


Antallet at overvægtige børn i folkeskolen er støt stigende. Det er kritisk, da overvægt påvirker børnene og de unges livskvalitet markant, siger projektleder Hanne Hørlyck fra Et lettere liv i denne artikel i Helsingør Dagblad (oktober 2016).

 

Høstfest på Vapnagård

Et lettere liv lavede sjov med grøntsager, da der var høstfest på Vapnagård. Se Helsingør Dagblads billeder (september 2016).

 

Multiparken moves lørdag

Et lettere liv var medarrangør af det store arrangement, Multiparken moves – med fokus på bevægelse. Læs artiklen i Frederiksborg Amts Avis (september 2016).

 

Helsingør Taekwondo Klub får 40.000 kr. fra Nordea-fonden

'Det vigtige for de her børn er at give dem nogle succesoplevelser... Det er meget nemmere for dem at holde motivationen oppe, når de skal lave noget, som de kan overskue. Det skal være sjovt at tabe sig,' siger Allan Frost fra Helsingør Taekwondo Klub, der står bag et forløb for overvægtige drenge mellem 13 og 17 år. (august 2016).

Collective impact: Et lettere liv i Helsingør Kommune

'Jeg tror, at tilgangen collective impact er en fantastisk mulighed for at vise, at vi ved at give plads til alle spillere kan skabe andre resultater, end vi plejer.' 

Sådan siger varehuschef Claus Ljungdahl fra Helsingør i denne artikel om Et lettere liv.

I artiklen kan du også møde Gloria Vujcin, der vil starte en madklub for overvægtige børn og deres forældre. (maj 2016).

Joy har glæde af at gøre noget for andre

'Vi har en forpligtelse til at sikre, at vores børn trives, og der vil jeg gerne være med til at gøre en forskel,' siger styregruppeformand Joy Christensen i dette interview om Et lettere liv fra Lokalavisen Nordsjælland. (maj 2016).

 

Nyt projekt: Bedre trivsel skal give færre overvægtige unge

'Overvægten er ofte et af flere symptomer på, at man ikke trives,' siger styregruppeformand Joy Christensen i dette interview med Helsingør Dagblad. (maj 2016).

 

Overvægtige unge skal have et lettere liv

Med 'Et lettere liv' håber kommunen at kunne knække kurven og få sundere og gladere børn og unge, skriver Frederiksborg Amts Avis i denne artikel. (november 2015).

 

Et lettere liv kom godt fra start

'Vi er stolte af og glade for, at så mange gerne vil hjælpe os med at forsøge at gøre livet lettere for børn og unge med overvægt,' siger direktør Marianne Hoff Andersen fra Helsingør Kommune i denne artikel i Lokalavisen Nordsjælland. (november 2015).

 

Bak op om os

Borgmester Benedikte Kiær:

'Jeg vil klart opfordre til at bakke op om Et lettere liv. Det er så vigtigt, at børn og unge får mulighed for at røre sig - for det giver gladere børn, der også får glæde af at være en del af fællesskabet med jævnaldrende.'

Læs vores flyer
Vil du høre mere om indsatserne eller bidrage i det konkrete arbejde?

Ring til: 

Projektleder Hanne Hørlyck på 
+45 41 86 81 94

Send os en mail