Pressen skriver

Medierne bringer løbende artikler om Et lettere liv. De er samlet her:

Sundhed: Tag 500 trappetrin

- Sundhedsudfordringen har været en succes, og mange borgere har deltaget i vores konkurrencer. En stor tak til 8. klasse på Hornbæk Skole, som har fået ideen til Sundhedsudfordringen, og til vores lokale erhvervsliv for at sponsorere flotte præmier til konkurrencen, siger formand for Sundheds-, Idræts- og Fritidsudvalget, Jens Bertram. Læs Frederiksborg Amts Avis' artikel om Helsingør Kommunes Sundhedsudfordring, skabt i samarbejde med Et lettere liv (december 2017). 

 

Børn hjælper børn med at blive sundere

- Det har været superfedt at arbejde med sundhedsudfordringen og megafedt, at nogen kan bruge vores skolearbejde i den virkelige verden, siger Mille Olivia Eising fra 8. klasse på Hornbæk Skole i denne artikel fra Lokalavisen Nordsjælland om Helsingør Kommunes Sundhedsudfordring, som blev til i et samarbejde mellem elever på Hornbæk Skole og Et lettere liv (oktober 2017). 

 

Lettere liv på Kulturnatten

Artikel fra Frederiksborg Amts Avis (september 2017). 

 

Et lettere liv udfordrer

- I Bycentret kan vi møde børn og deres familier og inspirere dem til at bevæge sig. Vi sætter på en sjov måde fokus på, at det er vigtigt at røre sig i dagligdagen, og at det er vigtigt, hvad vi spiser, siger projektleder Hanne Hørlyck til Lokalavisen Nordsjælland i forbindelse med Et lettere liv-event ved Helsingør Kulturnat (september 2017). 

 

Hornbæk-elever udfordrer på sundhed

Syv elever fra Hornbæk Skole har fået en god ide, som nu giver alle i kommunen en udfordring... Læs artiklen fra Helsingør Dagblad om elevernes arbejde med at udvikle Helsingør Kommunes Sundhedsudfordring (september 2017). 

 

Sund mad gør livet lettere

'Klub Oliven bringer forældre, børn og unge sammen om at vælge den sunde mad og de sunde interesser.' Læs artiklen i Helsingør Dagblad om Et lettere livs deltagelse i spiseaftenerne i Klub Oliven i Nøjsomhed (april 2017). 

 

Usikre piger har fået mere selvtillid

"Det hjælper bare. Man lærer nye mennesker at kende, får nye venner og alt muligt." Sådan siger 13-årige Josefine Hauge Jørgensen, som har været igennem forløbet 'Girlpower - boost dit selvværd', i denne artikel fra Helsingør Dagblad (januar 2017).

 

Girlpower - boost dit selvværd

Ni stærke piger fik diplomer i byrådssalen i Helsingør, efter at de har gennemført forløbet 'Girlpower - boost dit selvværd'. Artikel i Lokalavisen Nordsjælland (januar 2017).


Hver femte elev i 9. klasse er overvægtig


Antallet at overvægtige børn i folkeskolen er støt stigende. Det er kritisk, da overvægt påvirker børnene og de unges livskvalitet markant, siger projektleder Hanne Hørlyck fra Et lettere liv i denne artikel i Helsingør Dagblad (oktober 2016).

 

Høstfest på Vapnagård

Et lettere liv lavede sjov med grøntsager, da der var høstfest på Vapnagård. Se Helsingør Dagblads billeder (september 2016).

 

Multiparken moves lørdag

Et lettere liv var medarrangør af det store arrangement, Multiparken moves – med fokus på bevægelse. Læs artiklen i Frederiksborg Amts Avis (september 2016).

 

Helsingør Taekwondo Klub får 40.000 kr. fra Nordea-fonden

'Det vigtige for de her børn er at give dem nogle succesoplevelser... Det er meget nemmere for dem at holde motivationen oppe, når de skal lave noget, som de kan overskue. Det skal være sjovt at tabe sig,' siger Allan Frost fra Helsingør Taekwondo Klub, der står bag et forløb for overvægtige drenge mellem 13 og 17 år. (august 2016).

Collective impact: Et lettere liv i Helsingør Kommune

'Jeg tror, at tilgangen collective impact er en fantastisk mulighed for at vise, at vi ved at give plads til alle spillere kan skabe andre resultater, end vi plejer.' 

Sådan siger varehuschef Claus Ljungdahl fra Helsingør i denne artikel om Et lettere liv.

I artiklen kan du også møde Gloria Vujcin, der vil starte en madklub for overvægtige børn og deres forældre. (maj 2016).

Joy har glæde af at gøre noget for andre

'Vi har en forpligtelse til at sikre, at vores børn trives, og der vil jeg gerne være med til at gøre en forskel,' siger styregruppeformand Joy Christensen i dette interview om Et lettere liv fra Lokalavisen Nordsjælland. (maj 2016).

 

Nyt projekt: Bedre trivsel skal give færre overvægtige unge

'Overvægten er ofte et af flere symptomer på, at man ikke trives,' siger styregruppeformand Joy Christensen i dette interview med Helsingør Dagblad. (maj 2016).

 

Overvægtige unge skal have et lettere liv

Med 'Et lettere liv' håber kommunen at kunne knække kurven og få sundere og gladere børn og unge, skriver Frederiksborg Amts Avis i denne artikel. (november 2015).

 

Et lettere liv kom godt fra start

'Vi er stolte af og glade for, at så mange gerne vil hjælpe os med at forsøge at gøre livet lettere for børn og unge med overvægt,' siger direktør Marianne Hoff Andersen fra Helsingør Kommune i denne artikel i Lokalavisen Nordsjælland. (november 2015).

 

Collective impact: Et lettere liv i Helsingør

Claus Ljungdahl, varehuschef i Kvickly Helsingør, og Gloria Vujcin fra Helsingør fortæller, hvordan de vil arbejde med collective impact.